Mayıs Yedisi Hazırlıkları Başladı

Beşikdüzü ilçesinde bu yıl 10.su yapılacak olan “Beşikdüzü Mayıs Yedisi Şenliği” için Belediye Kültür Salonunda ilk toplantı yapıldı.

Belediye Başkanı Ramis Uzun’un başkanlığında yapılan toplantıya; Garnizon Komutanı Ali Özsağlam, Emniyet Müdürü İlker Kara, İl Genel Meclisi üyesi ve AK Parti İlçe Başkanı Harun Demirci, CHP İlçe Başkanı Cemal Sezgin, MHP İlçe Başkanı Muhammet Angın, ADD Başkanı Adil Kurtoğlu, daire amirleri ve komite üyeleri katıldılar.

18-19 ve 20 Mayıs 2011 tarihleri arasında yapılacak şenliğin konser bölümünde bitiş saati konusunda Emniyet Müdürü İlker Kara; gece saat 24:00’dan sonra vatandaşın rahatsız edilemeyeceği ve o gün bir tatsız olayın yaşanmaması için şenliğin gece mutlaka 24:00’de bitirilmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda katılımcıları uyaran emniye müdürü Kara’ya katılımcılardan tepki geldi.

Yılda bir kez şenlik yapıldığını belirten Belediye Meclis üyesi emekli öğretmen Hasan Gören: “Saat sınırlamasının diğer ilçelerde olduğu gibi bizde de olmaması gerekir.”dedi. Katılımcılar Gören’in görüşlerine destek verirken; belediye başkanı Ramis Uzun sorunun ileride yapılacak görüşmelerde yeniden ele alınacağına söyledi.

Bu yıl Trabzon Belediyesi’nden yolcu gemisi temin edilerek, 20 Mayıs günü “Mayıs Yedisi” geleneğinin yaşatılacağını belirten başkan Uzun; emniyetli bir şekilde vatandaşların deniz gezintisi yapabileceklerini söyledi.

Özellikle sanatçılar konusunda komite üyelerinin fikir beyanına ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Ramis Uzun, yine en iyisini yapmak için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini söyledi.

Beşikdüzü Gazetesi

En son Haberler